Vaatiiko pientalon putkiremontti erillisiä asumisjärjestelyitä?

05.03.2020 | Suomen Vesitekniikka

Lyhyt vastaus: eipä oikeastaan. Pientalojen putkiremontti on tyypillisesti valmis 1-5 päivässä.

Laadukkaasti tehtynä nopea ja vaivaton toimenpide

Monesti kerrostalojen ja omakotitalojen putkiremontit saatetaan sekoittaa keskenään, vaikka kyseessä on monesti kaksi varsin erilaista asiaa. Pientaloissa keskimääräinen kesto on ainoastaan 1-5 päivää, eikä vaikutuksia asumiseen tulee juurikaan.

Asuminen on lähes normaalia koko toimenpiteen ajan

Vaikka puhuttaisiin suuremmastakin remontista, selvitään urakasta monesti yhden arkiviikon mittaisella jaksolla. Käyttövedellekin tuleva katko on tyypillisesti ainoastaan muutaman tunnin mittainen.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että voit unohtaa sijaisasuntojen järjestelyt tai pitkäaikaiset käyttövesikatkot. Vaikka ajankohtana olisi tammikuun paukkupakkaset, voidaan pienen hetken korvaava lämmitys toteuttaa vaikkapa sähköpattereiden avulla.

Avainasemassa suunnitelmallisuus ja yhtäjaksoisuus

Paras kokonaisuus muodostuu, kun yksi yritys hoitaa kaiken alusta loppuun saakka. Tällainen ns. “avaimet käteen” –ratkaisu on asiakkaalle helppo ja huoleton tapa pienentää tuntuvasti myös vakuutusmaksuja. Kyllä, myös vakuutusyhtiöt tunnistavat uudistetun vesitekniikan arvon.

>> Valitse sujuva putkiremontti – selvitä omakotitalosi putkiston kunto ajoissa. Tilaa Suomen Vesitekniikan maksuton putkiston kuntokartoitus täältä.